Η Χαρά της Ανάγνωσης

Στόχος              : Τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο

Η αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα δεν είναι σίγουρα ένα προϊόν καταναγκασμού ή υποχρέωσης. Είναι κάτι που αποκτάται σιγά – σιγά και από μικρή ηλικία μέσω μιας παιδείας που αναζητά την ποιότητα, καλλιεργεί την αισθητική αντίληψη και οξύνει την κριτική σκέψη.

Η ΧΕΝ ενδιαφέρεται για την νεότητα και επιδιώκει να δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης στα παιδιά. Έτσι δημιούργησε  το πρόγραμμα της Χαράς της Ανάγνωσης.

Η «Χαρά της Ανάγνωσης» είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να πλησιάσουν περισσότερο και καλύτερα το βιβλίο, να μιλήσουν και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να οργανώσουν δραστηριότητες με βάση το θέμα του βιβλίου, να εκφραστούν δημιουργικά, να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς του και να συζητήσουν μαζί τους εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους.

Σε ένα περιβάλλον που δε θυμίζει σχολείο οι υπεύθυνες του προγράμματος μαζί με τα παιδιά δημιουργούν μια παρέα από «μικρούς» και «μεγάλους», που αξιοποιούν δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 8 – 11 ετών.

2016 – …: 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

2007 – 2009: 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας

2002 – 2004: Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας

1999 – 2000: 5ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου

1997 – 2002 & 2012: Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

MENU

ΧΡΩΜΑ