25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα εγκλήματα εναντίον της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας και παρά την ισχύουσα νομοθεσία συνεχίζει να υφίσταται σε όλες τις χώρες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Κρυφά ή φανερά, στην ιδιωτική ή τη δημόσια σφαίρα, οι αριθμοί είναι γνωστοί και οι στατιστικές αμείλικτες.

Τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες ανά τον κόσμο έχει υποστεί ξυλοδαρμό, έχει εξαναγκαστεί να κάνει σεξ, ή έχει κακοποιηθεί με άλλο τρόπο στη ζωή της.  Οι μορφές βίας δεν εξαντλούνται μόνο στη φυσική πράξη άσκησης βίας, αλλά επεκτείνονται και στην ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτική τοποθέτηση και οποιαδήποτε άλλη διάκριση καθιστούν τις γυναίκες υποδεέστερες και ως εκ τούτου ευάλωτες και εξαρτώμενες.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί καταπάτηση θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος, και οι γυναίκες και τα κορίτσια είναι εκτεθειμένες στη βία σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Η ΧΕΝ Αθηνών ως Γυναικεία Εθελοντική Οργάνωση που έχει στόχο την ανάπτυξη της γυναίκας κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτική τοποθέτηση και οποιαδήποτε άλλη διάκριση, θέτει την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σε κυρίαρχο παγκόσμιο κοινωνικό αίτημα και ενώνει τη φωνή της μαζί με άλλες γυναικείες οργανώσεις, προκειμένου να πετύχουμε τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου κοινωνικού, οικονομικού και νομικού περιβάλλοντος για τις γυναίκες και τα παιδιά.

Παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς βία, για έναν κόσμο δίκαιο, για έναν κόσμο ίσων ευκαιριών.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

MENU

ΧΡΩΜΑ