Διακεντρικά Προγράμματα 2017 – 2018

World YWCA

Η ΧΕΝ Αθηνών, με εθελόντριες απ’ όλα τα Κέντρα, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα φορέων, που ασχολούνται με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (παιδιά, ανέργους, μετανάστες, άτομα με ειδικές ανάγκες, κρατούμενες) θα υλοποιήσει και αυτή τη χρονιά, τις παρακάτω δράσεις:

 Χαρά της Ανάγνωσης 
Στηρίζουμε παιδιά σχολικής ηλικίας ώστε να πλησιάσουν περισσότερο και καλύτερα το βιβλίο, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους, να οργανώσουν δραστηριότητες με βάση το θέμα του βιβλίου και να εκφραστούν δημιουργικά.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Εθελοντριών
Η ΧΕΝ, από τις παλαιότερες και πιο έμπειρες γυναικείες εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως, δημιουργεί ευκαιρίες αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, με σκοπό την ενδυνάμωση της γυναίκας και την υποστήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας, που πλήττονται από την κρίση.Η εκπαίδευση των εθελοντριών είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για τη μελλοντική συμμετοχή σε εθελοντικά προγράμματα και δράσεις της Οργάνωσης.
Ημερομηνίες: 4 και 11 Νοεμβρίου 2017

Πρόγραμμα στήριξης κρατουμένων γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού
Στηρίζουμε, σε εβδομαδιαία βάση, κρατούμενες στο Τμήμα Κράτησης Γυναικών του Κ.Κ. Κορυδαλλού με προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης και Ελληνικής γλώσσας.

Πρόγραμμα στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών στο Δίκτυο για τα    Δικαιώματα του Παιδιού.
Στηρίζουμε κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες, με προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης μητέρων και εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας.
Επίσης, οργανώνουμε και μοιραζόμαστε «Κυριακάτικο Τραπέζι» με μονογονεϊκές οικογένειες.

Πρόγραμμα στήριξης γυναικών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Στηρίζουμε γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανταποκρινόμενες σε αιτήματα του Ε.Κ.Κ.Α.

Υποτροφίες σε άνεργες γυναίκες
Υποστηρίζουμε έμπρακτα τις άνεργες γυναίκες, προσφέροντας την ευκαιρία υποτροφιών και ελεύθερης συμμετοχής στις δράσεις της ΧΕΝ Αθηνών, σε προγράμματα επιμόρφωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, ομιλίες, εκπαιδεύσεις και λοιπές δράσεις.

Κανένα παιδί χωρίς γάλα
Δίκτυο εθελοντριών σε κάθε Τοπικό Κέντρο συγκεντρώνει γάλα σε συνεργασία με σχολεία, ιδρύματα, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικές Δομές για την υποστήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Δανειστική Βιβλιοθήκη
Με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας για το 2018, ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου από την UNESCO, προγραμματίζουμε να λειτουργήσουμε δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία από προσφορές εκδοτικών οίκων και  μελών μας.
Έναρξη: Ιανουάριος 2018.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

MENU

ΧΡΩΜΑ