Η Καλλιόπη Αραμπατζή είναι παράδειγμα ζωής

Κ. Αραμπατζή: «Με πίστη, ελπίδα, θάρρος, ακολουθούμε τους δρόμους που μας ανοίγονται»

Σωφρονιστική υπάλληλος με πτυχίο Νομικής στα 4 χρόνια

Δύναμη ψυχής. Αυτές είναι οι δυο λέξεις που περιγράφουν, και πάλι χωρίς να προσδίδουν την απαραίτητη αξία, την κα. Καλλιόπη Αραμπατζή. Καρκινοπαθής η ίδια, δίνει το παράδειγμα ζωής, παραλαμβάνοντας επάξια το πτυχίο στη Νομική και δεχόμενη το ζεστό χειροκρότημα των πρώην συμφοιτητών της.
«Με πίστη, ελπίδα, θάρρος, ακολουθούμε τους δρόμους που μας ανοίγονται» θα μας πει η ίδια, προτού παραλάβει το πτυχίο της. Χαρακτηρίζει το πτυχίο της Νομικής ως ένα όνειρο ζωής κι ένα στοίχημα που κέρδισε, καθώς από μικρή είχε στόχο να μάθει τη νομική επιστήμη.
Η ίδια μάχεται τον καρκίνο με χαμόγελο, κι αντιμετώπισε την ασθένεια όχι ως τροχοπέδη αλλά ως εφαλτήριο μόρφωσης. «Στους ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, δίνεται η ευκαιρία να μπουν σε σχολές με το 5%. Εγώ το τόλμησα και δεν το μετάνιωσα. Η ασθένεια αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο κι έναυσμα σπουδών, για τους ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες», αναφέρει με σθένος, αναδεικνύοντας παράλληλα την εξυγιαντική λειτουργία των σπουδών, αναφέροντας ότι «η νομική με βοήθησε πάρα πολύ, γιατί είχα την σκέψη μου στις σπουδές κι όχι αλλού».
Εκτός από τις δυσκολίες υγείας, η κα. Αραμπατζή υπερπήδησε και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει κάθε ενήλικος φοιτητής. Σωφρονιστική υπάλληλος στις φυλακές η ίδια, εργαζόταν κανονικά κάθε πρωί βάσει ωραρίου, κι έπειτα μετέβαινε στην πανεπιστημιούπολη, έβγαζε τις σημειώσεις της και μαγευόταν από τη νομική επιστήμη. «Κάθε μέρα, μετά τη δουλειά μου, ερχόμουν και παρακολουθούσα τα μαθήματα», επιβεβαιώνει η πτυχιούχος.
Και πτυχίο …στα 4 χρόνια, για να παραδειγματίζονται οι φοιτητές που κατακλύζουν τις καφετέριες και μοιρολογούν σα να ήρθε η καταστροφή τις ημέρες των εξετάσεων.
Κυρία Καλλιόπη χάρηκα που σας γνώρισα, ελπίζω η ιστορία ζωής που με ευγένεια μοιραστήκατε μαζί μας, να κινητοδοτήσει κι άλλους συμπολίτες μας, υγιείς κι ασθενείς, ώστε να βελτιώσουν τη δική τους ζωή. 

 

του Διονύση Βοργιά
πηγή: www.xronos.gr

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

MENU

ΧΡΩΜΑ