Επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

25 @ 25

25000 υπογραφές μέχρι τις 25 Νοεμβρίου

 για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης
και από την Ελλάδα.

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών συνεχίζει να υφίσταται παρά την ισχύουσα νομοθεσία σε όλες τις χώρες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Κρυφά ή φανερά, στην ιδιωτική ή τη δημόσια σφαίρα, οι αριθμοί είναι γνωστοί και οι στατιστικές αμείλικτες.

Η Ευρώπη αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Για το λόγο αυτό το 2011 στην Κωνσταντινούπολη 42 χώρες υπέγραψαν τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα πλαίσιο εναρμόνισης των εθνικών νομοθεσιών για την αποτελεσματικότερη πάταξη της βίας εναντίον των γυναικών (συμπεριλαμβανομένων των νέων γυναικών κάτω των 18 ετών) και των παιδιών.

Η χώρα μας υπέγραψε τη Σύμβαση αλλά ακόμα και σήμερα, 6 χρόνια μετά, η Βουλή των Ελλήνων δεν έχει κυρώσει αυτό το πλαίσιο. Δηλαδή, δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη να βελτιώσει τη νομοθεσία για να αποτραπεί η βία εναντίον των γυναικών.

Η ΧΕΝ Ελλάδος μαζί με τα 23 τοπικά της Κέντρα σε όλη την Ελλάδα βάζει στόχο να συγκεντρώσει άμεσα 25.000 υπογραφές ανδρών και γυναικών που θεωρούν ότι η βία εναντίον των γυναικών πρέπει να εξαλειφθεί από την ελληνική, αλλά και από κάθε άλλη κοινωνία.

Οι υπογραφές μας θα επιδοθούν στο γραφείο του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών για να πιέσουν για τη βελτίωση της νομοθεσίας, στις 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Εναντίον των Γυναικών.

Η ΧΕΝ εργάζεται για έναν κόσμο χωρίς βία και διακρίσεις.

Υπογράφουμε γιατί θέλουμε στην πράξη μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.

Υπογράφουμε για να φέρει η Κυβέρνηση προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

 

 

Υπογράφουμε για την πάταξη της βίας εναντίων 
των γυναικών και των παιδιών

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

MENU

ΧΡΩΜΑ