ΧΕΝ Γλυφάδας – Αρχική Σελίδα

Εκδρομή Μελών ΧΕΝ Γλυφάδας, Μυτιλήνη, 2002

Εκδρομή Μελών ΧΕΝ Γλυφάδας, Μυτιλήνη, 2002

Σχετικά με εμάς

Η  Ομάδα ΧΕΝ Γλυφάδας ιδρύθηκε το 1981, όταν 40 δραστήριες γυναίκες, κάτοικοι Γλυφάδας και μέλη της ΧΕΝ Αθηνών, ζήτησαν στήριξη και συνεργασία από τη ΧΕΝ Αθηνών και με την άδεια της ΧΕΝ Ελλάδος, ίδρυσαν Ομάδα ΧΕΝ, με σκοπό να παρέχει μετά από εκπαίδευση εθελοντική εργασία και επιμόρφωση σύμφωνα με τις αρχές της ΧΕΝ.

Πρώτο πρόγραμμα εθελοντισμού ήταν η προετοιμασία και παροχή γεύματος σε ηλικιωμένους κατοίκους του κτιρίου ΧΕΝ Ηλιούπολης. Άλλα προγράμματα που εξυπηρέτησαν πολλές γυναίκες ήταν Γυμναστική, Ψυχολογία, Ιστορία της Τέχνης, Χειροτεχνία  και Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά.

Αργότερα τα 40 πρώτα μέλη πλαισιώθηκαν και από άλλες γυναίκες,οι οποίες με πολλή όρεξη και ενθουσιασμό και μετά από εκπαίδευση στις αρχές της Οργάνωσης, τον εθελοντισμό και τη συλλογικότητα επεξεργάσθηκαν και υλοποίησαν προγράμματα προσφοράς στην κοινωνία και κυρίως στις ευάλωτες ομάδες.

Αναφέρουμε τα σπουδαιότερα από αυτά τα προγράμματα :

 • Βοήθεια σε ηλικιωμένα άτομα σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας.
 • Συνεργασία με το ΠΙΚΠΑ Βούλας για βοήθεια σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.
 • Πρόγραμμα «Υγεία και Γυναίκα» πρόληψη – αντισύλληψη.
 • Ομάδες εργασίας για το πρόγραμμα  «Πολυπολιτισμός» (Πρόσφυγες & Μετανάστες στη Χώρα μας).
 • Πρόγραμμα «Αυτοφροντίδα Υγείας παιδιού και νεότητας» στο παιδικό χωριό SOS  Βάρης και σε άλλες κοινωνικές ομάδες παιδιών.
 • Πρόγραμμα για παιδιά «Η Χαρά της Ανάγνωσης» που απευθυνόταν σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε Βούλα, Γλυφάδα και Ηλιούπολη.
 • Ομάδες Εργασίας για το Διακεντρικό πρόγραμμα «Κοινωνικός Αποκλεισμός» με έκδοση φυλλαδίου για τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.
 • Τέσσερις Ομάδες Βιβλίου, σε Γλυφάδα, Βούλα και Ελλληνικό.
 • Προγράμματα Περιβάλλοντος από το 2005 -2010. Για τα προγράμματα αυτά εργάσθηκε και υλοποίησε ομάδα περιβάλλοντος. Θέματα που την απασχόλησαν ήταν : 1. «Υδάτινοι Πόροι – Λειψυδρία» σε συνεργασία με το Κέντρο ΓΑΙΑ. Διοργάνωση εκδήλωσης ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα με αυτό το θέμα. 2. «Οικοπρακτικές στην καθημερινή μας ζωή» με ημερίδα στην Πλατεία Εσπερίδων Γλυφάδας, με ομιλίες και προγράμματα για το περιβάλλον, που παρουσίασαν περιβαλλοντικοί φορείς. 3. «Φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό» με ημερίδα σε πλατεία του Δήμου Ελληνικού, σε συνεργασία με τον Δήμο και πολλούς περιβαλλοντικούς φορείς. Το πρόγραμμα της ημερίδας διαμορφώθηκε με έκθεση φυτών του Υμηττού που δεν χρειάζονται πολύ νερό (προσφορά καλλιεργητών Αττικής), έκθεση φωτογραφίας φυτών, προσφορά γνήσιων ελληνικών σπόρων.
 • Πρόγραμμα «Μυστικά και Ψέματα» για την αναπαραγωγική και σεξουαλική υγεία. Για το Πανελλήνιο αυτό Πρόγραμμα εργάσθηκε ομάδα γυναικών με κριτήριο την λειτουργία και την ελκυστικότητά του. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε τρεις συναντήσεις με ειδικές ομιλήτριες (Γυναικολόγος, Κυτταρολόγος, Ψυχολόγος) και το παρακολούθησαν νέες γυναίκες  18-35 ετών.
 • Πρόγραμμα «Μια ταινία – Μια συζήτηση» βασισμένο στο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Οικογένεια-Γυναίκα-Παιδί.
 • Προγράμματα κοινωνικής δράσης (Βοήθεια στα πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας, Προσφορά ειδών ατομικής καθαριότητας σε οικογένειες προσφύγων στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου, Πρόγραμμα εκμάθησης κατασκευής κεριού στις κρατούμενες των φυλακών Ελεώνα Θήβας, Συλλογή Πλαστικών Πωμάτων για τον Σύλλογο Παραπληγικών Γιαννιτσών και τη «ΦΛΟΓΑ», Παροχή γάλακτος στο Λύκειο Κωφών Αργυρούπολης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Γλυφάδας).

Εκτός από τα προγράμματα εθελοντισμού και κοινωνικής δράσης υλοποιούνται :

 • Επιμορφωτικά προγράμματα όπως εργαστήρια κοσμήματος, διακοσμητικού κεριού, χειροποίητου σαπουνιού,  πλεξίματος, ραπτικής, χειροτεχνίας κλπ.
 • Πολιτιστικά, Ομιλίες με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος για την Υγεία και το Περιβάλλον, επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, Θεατρικές παραστάσεις κλπ.

Αυτή ήταν συνοπτικά η δράση 35 ετών ενός δυναμικού Κέντρου από το οποίο πέρασαν και εξυπηρετήθηκαν εκατοντάδες γυναίκες, οι οποίες εκπαιδεύθηκαν στον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και την επικοινωνία άφησαν το στίγμα τους στην Ομάδα ΧΕΝ Γλυφάδας και αποτελούν για όλες εμάς που συνεχίζουμε παράδειγμα αναφοράς και μίμησης.

Οι Επερχόμενες Εκδηλώσεις - Προγράμματά μας

  XEN
  ΝΕΕΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  ΣΥΝΤΟΜΑ!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Χ.Ε.Ν Γλυφάδας

Βορείου Ηπείρου 131 & Κριμαίας – 165 62 – Άνω Γλυφάδα

Τηλέφωνα : 210 – 96 13 877

Κινητό : 697 93 06 091

Γραμματεία : Γιωργία Παναγάκη
(Ώρες : 10:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00) 

Fax : 210 – 36 22 400

E-Mail : xenglyfadas@xen-athinon.gr

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

MENU

ΧΡΩΜΑ