ΧΕΝ Παλαιού Φαλήρου – Αρχική Σελίδα

Διακεντρικό Πρόγραμμα «Χαρά της Ανάγνωσης»

Διακεντρικό Πρόγραμμα «Χαρά της Ανάγνωσης»

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΧΕΝ Π. Φαλήρου, 2015

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΧΕΝ Π. Φαλήρου, 2015

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΧΕΝ Π. Φαλήρου, 2001

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΧΕΝ Π. Φαλήρου, 2001

Εκδρομή Μελών ΧΕΝ Π. Φαλήρου, Βόλος Μαγνησία, 2014

Εκδρομή Μελών ΧΕΝ Π. Φαλήρου, Βόλος Μαγνησία, 2014

Εκδρομή Μελών ΧΕΝ Π. Φαλήρου
Αποκριάτικος χορός 2016
Αποκριάτικος χορός 2016
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2016

Ομάδα Βιβλίου Παλ. Φαλήρου - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2017

Ομάδα Βιβλίου Παλ. Φαλήρου - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2017

Σχετικά με εμάς

Πριν 27 χρόνια, το 1982, Φαληριώτισσες που παρακολουθούσανε μαθήματα στη ΧΕΝΑ, έστησαν με τη βοήθεια ειδικών συνεργατών, ένα πρώτο μικρό ΚΕΝΤΡΟ στο ΦΑΛΗΡΟ. Σε ένα προσφερόμενο χώρο με πολύ κέφι για δουλειά, γυναίκες πόσης ηλικίας έκαναν Γυμναστική, Ζωγραφική, Ομιλίες, Συγκεντρώσεις. Αργότερα μεταφέρθηκε σε ενοικιαζόμενο χώρο και άρχισε το επιμορφωτικό πρόγραμμα, με τμήματα Γυμναστικής, 5 Ξένων Γλωσσών, Ζωγραφική με ομιλίες, με χορούς, με εκδρομές, με εκθέσεις. Άρχισαν επίσης και οι ομάδες βιβλίου, πολυπολιτισμού και περιβάλλοντος.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80 μετά από έρευνα κάναμε τμήματα για νέες εργαζόμενες (Ταμίες, Πωλήτριες) στα μαγαζιά του Φαλήρου, προσφερόμενο πρόγραμμα κάθε Τετάρτη και Σάββατο έκαναν Γυμναστική, Αυτοάμυνα, Πρώτες Βοήθειες, ενημέρωση για πρωτοβάθμια υγεία.

Για πολλές χρονιές είχαμε 2/15ήμερα, θερινά τμήματα πρωινής απασχόλησης για παιδιά 6 -12 ετών από 09:00 – 15:00. Με ειδικές παιδαγωγούς έκαναν κατασκευές, θέατρο, κούκλες, Αγγλικά, περίπατο στη θάλασσα, επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο, στον Εθνικό Κήπο. Πάντα υποστηρίζονταν με βάρδιες από εθελόντριες.

Γύρω στο 90 ήλθαν ο» πρώτοι Πόντιοι επαναπατρισθέντες στο Φάληρο, με πολλά παιδιά και πολλές ανάγκες. Δημιουργήσαμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, προσφερόμενο με τη βοήθεια της ΧΕΝΑ, στήριξης φροντιστηριακής για τα ελληνικά και τα μαθήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Παράλληλα τα Σάββατα είχαμε τμήμα δημιουργικής απασχόλησης με κατασκευές, θέατρο, επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις & αρχαιότητες για παιδιά 8 -14 ετών. Οι εθελόντριες δούλευαν με βάρδιες σε όλο το πρόγραμμα για πολλά χρόνια. Τότε άρχισαν και τα μαθήματα (προσφερόμενο τις πρώτες χρονιές) Ελληνικών για ξένους που συνεχίστηκαν για 10 χρόνια περίπου.

Από τις ομάδες βιβλίου του Φαλήρου, ξεπήδησε και ο πρώτος πυρήνας της Ομάδας της Ν. Σμύρνης, με τη στήριξη για πολλά χρόνια από το Π. Φάληρο.

Περίπου το 2000 μετά από πολλές έρευνες πλησιάσαμε τις πρώτες γυναίκες της Αγ. Βαρβάρας Π. Φαλήρου και έγινε ο πρώτος πυρήνας του προγράμματος σε προσφερόμενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου με ομάδα βιβλίου, με ομιλίες, με μαθήματα πρώτων βοηθειών και εκδηλώσεις. Παράλληλα δημιουργήθηκαν στελέχη από Αγ. Βαρβάρα Π. Φαλήρου, που εδώ και λίγα χρόνια αποτελούν το 5μελές του Φαλήρου.

Η ΧΕΝ Π. Φαλήρου παρέχει τα παρακάτω επιμορφωτικά προγράμματα :

  • Επτά τμήματα Γυμναστικής, Τμήματα Ειδικής Γυμναστικής και Πιλάτες,
  • Δύο τμήματα χορών, Ελληνικών και Latin,
  • Τμήμα κατασκευής κεριού,
  • Δύο ομάδες βιβλίου σε Π. Φάληρο και Αγ. Βαρβάρα Π. Φαλήρου και μία ομάδα βιβλίου στο ΚΑΠΗ Αγ. Βαρβάρας Π. Φαλήρου,
  • Ομιλίες, συζητήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, εκδηλώσεις πίτας & αποκριάς.

Η ΧΕΝ Παλαιού Φαλήρου  συμμετέχει πάντοτε σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΧΕΝΑ. Σήμερα βρίσκεται σε ενοικιαζόμενο χώρο στο Παλαιό Φάληρο και έχει 21 στελέχη και 170 μέλη.

Οι Επερχόμενες Εκδηλώσεις - Προγράμματά μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Χ.Ε.Ν Π. Φαλήρου

Αθανασιάδου Ήβης 6 – 175 61 – Π. Φάληρο

Τηλέφωνα : 210 – 98 35 114

Κινητό : 697 80 24 672

Γραμματεία : Ελένη Λαζαρίδη

Fax : 210 – 36 22 400

E-Mail : xenpfalirou@xen-athinon.gr

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ

MENU

ΧΡΩΜΑ